Koulutukset

Kaikille avoimet koulutustilaisuudet ovat tauolla korona-ajan. Järjestämme kuitenkin asiakasorganisaatioille räätälöityjä etäkoulutuksia tiedonhallinnan eri osa-alueista. Kysy halutessasi lisää Mikko Punkilta, etunimi.sukunimi@metamanager.fi, 040-593 1732.

Alla on esimerkki ennen korona-aikaa suunnitellusta koulutustilaisuudesta.

Tiedonhallintalain vaatimukset to 20.2.2020

Päivän kuvaus: Päivän aluksi avataan tiedonhallintalain sisältö ja merkitys sekä luodaan katsaus lain soveltamisen näkymiin vuonna 2020. Samassa esityksessä käsitellään myös muun muassa tiedonhallintalautakuntaa. Case -puheenvuorot Geologian tutkimuskeskukselta ja Espoon kaupungilta antavat konkreettisia esimerkkejä valmistautumisesta tiedonhallintalain vaatimuksiin. Kansallisarkiston edustaja kertoo arkistolain uudistamisnäkymistä sekä tiedonhallintalain vaikutuksista Kansallisarkiston toimintaan. Koulutustilaisuudessa käsitellään myös tiedonhallintalain vaatimaa ja paljon keskustelua herättänyttä tiedonhallintamallia.

Osallistumismahdollisuudet: Voit osallistua tilaisuuteen paikan päällä tai etänä webinaarissa streamia seuraten.

Kohderyhmä: Ensisijaisesti tietohallinnon, asiakirjahallinnan ja asianhallinnan päätöksentekijät ja asiantuntijat sekä tietosuojavastaavat, mutta muutkin ovat toki tervetulleita!

Päivän normaalihinta/hlö: 590 euroa + alv. 24 %. Paikan päälle tuleville hintaan sisältyvät luonnollisesti lounas sekä aamun ja iltapäivän kahvitarjoilut. 

Päivän alennettu hinta/hlö viimeistään ti 7.1.2020 ilmoittautuneille: 520 euroa + alv. 24 %. Paikan päälle tuleville hintaan sisältyvät lounas sekä aamun ja iltapäivän kahvitarjoilut.

Ajankohta: To 20.2.2020 klo 9.15-15.15

Paikka: Antell Itämerentori osoitteessa Itämerenkatu 15 Helsinki. Antell sijaitsee vain 20 metrin päässä Ruoholahden metroasemasta. Koulutustilaisuus on Antellin 16. kerroksen hienot näköalat tarjoavassa kokous- ja juhlatilassa.

OHJELMA (Ohjelmaan saattaa tulla pieniä muutoksia)

8.45-9.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi. Tervetuloa!
9.15-9.30 Koulutuspäivän osallistujille lähetetyn kyselyn yhteenveto. Mikko Punkki, MetaManager.
9.30-10.30 Tiedonhallintalain esittely ja lain soveltamisen näkymät vuonna 2020. Mikko Punkki, MetaManager.
10.30-10.45 Tauko
10.45-11.30 Kokonaisarkkitehtuuri ja tiedonhallintalain vaatimusten toteuttaminen Geologian tutkimuskeskuksessa. Strategian ja suunnittelun päällikkö Armi Helenius, Geologian tutkimuskeskus.
11.30-12.30 Lounas
12.30-13.15 Tiedonhallintamalli – Mitä, miksi ja miten? Mikko Punkki, MetaManager.
13.15-14.00 Tiedonhallintalain vaikutuksista Kansallisarkiston toiminnassa ja arkistolain uudistamistarpeista. Tietopyyntöpalveluiden johtaja Tomi Rasimus, Kansallisarkisto.
14.00-14.20 Kahvi
14.20-15.00 Tiedonhallinnan toimeenpanoprojekti tietosuojan näkökulmasta Espoon kaupungilla. Tietosuojavastaava Juho Nurmi, Espoon kaupunki.
15.00-15.15 Päivän yhteenveto ja loppukeskustelu. Mikko Punkki, MetaManager.

Ilmoittautuminen: Mukaan voi ilmoittautua tästä, tämän sivun lopussa olevalla napilla tai soittamalla Mikko Punkille numeroon 040-593 1732. Koulutustilaisuuksien osallistujarekisterin tietosuojaselosteeseen pääset halutessasi tästä. Ilmoittautuminen umpeutuu ke 4.2.2020 klo 24.

Peruutusehdot: Maksuton peruuttaminen on mahdollista vielä 15 vrk ennen tilaisuutta. Myöhemmin tulevista peruutuksista veloitamme 120 euroa + alv. 24 %. 

Puhujat:

MiMikko Punkkikko Punkki on työskennellyt asiakirjahallinnan projekteissa niin virkamiehenä kuin yrittäjänä lähes 20 vuotta julkishallinnossa, seurakuntasektorilla ja liikemaailmassa. Roolitus on vaihdellut käytännön työn tekijästä muun muassa konsulttiin, kouluttajaan, projektipäällikköön, yrittäjään ja esimieheen.

Armi Helenius on pitkän linjan tiedonhallinnan ammattilainen. Hänellä on vankka kokemus muun muassa kokonaisarkkitehtuurista, asianhallinnasta, tiedonohjaussuunnitelmista sekä tiedonhallinnan järjestämisestä organisaatiotasolla. Armi työskentelee Geologian tutkimuskeskuksessa strategian ja suunnittelun päällikön viransijaisena sekä tiedonhallinnan asiantuntijana.

Juho Nurmi on työskennellyt Espoon kaupungilla tietosuojavastaavana vuodesta 2017 lähtien, muun muassa vetäen läpi tietosuoja-asetuksen toimeenpanoprojektin. Tätä ennen hän on työskennellyt tietoturvapäällikkönä ja tietosuojavastaavana erityisesti sensitiivisen tutkimusdatan parissa Suomen Syöpäyhdistyksessä sekä erilaisissa tiedonhallinnan kehittämistehtävissä Työterveyslaitoksella.

Tomi Rasimus on työskennellyt Kansallisarkistossa yli 20 vuotta erilaisissa tiedonhallinnan asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Kansallisarkiston Tietopyyntöpalvelut-toiminnon johtajana.

Muita tiedonhallintalakiin liittyviä palveluitamme ovat:

Kaikille avoimet koulutustilaisuudet ovat tauolla korona-ajan. Järjestämme kuitenkin asiakasorganisaatioille räätälöityjä etäkoulutuksia tiedonhallinnan eri osa-alueista. Kysy halutessasi lisää Mikko Punkilta, etunimi.sukunimi@metamanager.fi, 040-593 1732.