Koulutukset

Valmistautuminen tiedonhallintalakiin pe 15.11.2019

Päivän kuvaus: Päivän aluksi avataan tiedonhallintalain sisältö ja merkitys sekä luodaan katsaus lain soveltamisen näkymiin vuonna 2020. Samassa esityksessä käsitellään myös tiedonhallintalautakuntaa sekä tiedonhallintalain ja digipalvelulain kytköksiä. Case -puheenvuorot Geologian tutkimuskeskukselta ja Espoon kaupungilta antavat konkreettisia esimerkkejä valmistautumisesta tiedonhallintalain vaatimuksiin. Kansallisarkiston edustaja kertoo tiedonhallintalain vaikutuksista asiakirjasiirtoihin ja Kansallisarkiston tietopalveluun. Koulutustilaisuudessa käsitellään myös tiedonhallintalain vaatimaa ja paljon keskustelua herättänyttä tiedonhallintamallia.

Kohderyhmä: Ensisijaisesti asiakirjahallinnan ja asianhallinnan vastuuhenkilöt ja asiantuntijat sekä tietosuojavastaavat, mutta muutkin ovat toki tervetulleita :).

Päivän normaalihinta/hlö: 570 euroa + alv. 24 %. Hintaan sisältyvät luonnollisesti lounas sekä aamun ja iltapäivän kahvitarjoilut. 

Päivän alennettu hinta/hlö viimeistään pe 4.10.2019 ilmoittautuneille: 520 euroa + alv. 24 %. Hintaan sisältyvät lounas sekä aamun ja iltapäivän kahvitarjoilut.

Ajankohta: pe 15.11.2019 klo 9.15-15.15 (ilmoittautuminen ja aamukahvi alkavat klo 8.45)

Paikka: Antell Itämerentori osoitteessa Itämerenkatu 15 Helsinki. Antell sijaitsee vain 20 metrin päässä Ruoholahden metroasemasta. Koulutustilaisuus on Antellin 16. kerroksen hienot näköalat tarjoavassa kokous- ja juhlatilassa.

OHJELMA (Ohjelmaan saattaa tulla pieniä muutoksia)

8.45-9.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi. Tervetuloa!
9.15-9.30 Koulutuspäivän osallistujille lähetetyn kyselyn yhteenveto. Mikko Punkki, MetaManager.
9.30-10.30 Tiedonhallintalain esittely ja lain soveltamisen näkymät vuonna 2020. Erityisasiantuntija Tuula Seppo, Kuntaliitto.
10.30-10.45 Tauko
10.45-11.30 Kokonaisarkkitehtuuri ja tiedonhallintalain vaatimusten toteuttaminen Geologian tutkimuskeskuksessa. Strategian ja suunnittelun päällikkö Armi Helenius, Geologian tutkimuskeskus.
11.30-12.30 Tiedonhallintamallin näkymät – Mitä, miksi ja miten? Erityisasiantuntija Tuula Seppo, Kuntaliitto.
12.30-13.15 Lounas
13.15-14.00 Tiedonhallintalain vaikutukset asiakirjasiirtoihin ja tietopalveluun Kansallisarkistossa. Tietopyyntöpalveluiden johtaja Tomi Rasimus, Kansallisarkisto.
14.00-14.25 Kahvi
14.25-15.00 Tiedonhallinnan toimeenpanoprojekti tietosuojan näkökulmasta Espoon kaupungilla. Tietosuojavastaava Juho Nurmi, Espoon kaupunki.
15.00-15.15 Päivän yhteenveto ja loppukeskustelu. Mikko Punkki, MetaManager.

Ilmoittautuminen: Mukaan voi ilmoittautua tästä, tämän sivun lopussa olevalla napilla tai soittamalla Mikko Punkille numeroon 040-593 1732. Koulutustilaisuuksien osallistujarekisterin tietosuojaselosteeseen pääset halutessasi tästä. Ilmoittautuminen umpeutuu ke 13.11.2019 klo 24.

Peruutusehdot: Maksuton peruuttaminen on mahdollista vielä 15 vrk ennen tilaisuutta. Myöhemmin tulevista peruutuksista veloitamme 90 euroa + alv. 24 %. 

Puhujat:

Kuntaliiton erityisasiantuntija Tuula Seppo on ollut mukana tiedonhallintalain valmistelussa ja osallistuu edelleen aktiivisesti VM:n lakia koskevaan työryhmätyöskentelyyn. Tuula on tietosuojan, tietoturvan ja tiedonhallinnan asiantuntija. Kuntaliiton työnsä ansiosta hän tuntee kunnallisen kentän tilanteen ja tarpeet.

Armi Helenius on pitkän linjan tiedonhallinnan ammattilainen. Hänellä on vankka kokemus muun muassa kokonaisarkkitehtuurista, asianhallinnasta, tiedonohjaussuunnitelmista sekä tiedonhallinnan järjestämisestä organisaatiotasolla. Armi työskentelee Geologian tutkimuskeskuksessa strategian ja suunnittelun päällikön viransijaisena sekä tiedonhallinnan asiantuntijana.

Juho Nurmi on työskennellyt Espoon kaupungilla tietosuojavastaavana vuodesta 2017 lähtien, muun muassa vetäen läpi tietosuoja-asetuksen toimeenpanoprojektin. Tätä ennen hän on työskennellyt tietoturvapäällikkönä ja tietosuojavastaavana erityisesti sensitiivisen tutkimusdatan parissa Suomen Syöpäyhdistyksessä sekä erilaisissa tiedonhallinnan kehittämistehtävissä Työterveyslaitoksella.

Tomi Rasimus on työskennellyt Kansallisarkistossa yli 20 vuotta erilaisissa tiedonhallinnan asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Kansallisarkiston Tietopyyntöpalvelut-toiminnon johtajana.