Aloitamme blogin Asiakirjatyypit

Aloitamme blogin tiedonhallintaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Tarkoituksena on jopa jatkaa kirjoittamista, mikäli lukijoitamme blogi vain riittävästi jaksaa kiinnostaa.

Olemme työskennelleet tiedonhallinnan parissa vuosikymmeniä. Eeva 1970-luvulta alkaen, Johanna kohta vuosikymmenen ja minulla tulee mittariin työvuosia pian 20. Hyvin erilaisia organisaatioita on tullut nähtyä ja kaikenlaisia projekteja sekä työtehtäviä koettua. Meitä voi kutsua asiakirjatyypeiksi (alan ulkopuolisille vitsi ei ehkä aukene).

Blogimme lähtiessä kansainvälistymään tulee englanninnoksen nimeksi ehkä Document Dudes, tosin Johannan ja Eevan kohdalla tuota otsikkoa pitäisi ehkäpä hieman hioa.

Se meistä, klikkaa tästä ihka ensimmäisiin blogikirjoituksiimme. Toisessa tekstissä luodaan katsaus asiakirjahallinta-alan osaajien työtilanteeseen ja alan arvostukseen. Toisessa kirjoituksessa käsitellään muun muassa tiedonhallintamallin (THM) ja tiedonohjaussuunnitelman (TOS) kytköksiä. Kattava TOS on pohjatietona erittäin hyödyllinen tiedonhallintamallin laadinnassa. Toisin sanoen TOSsin hyödyntäminen nopeuttaa merkittävästi THM:n laadintaa.

Ai niin, parempaa vuotta 2021. Voikaa hyvin!

Ystävällisin terveisin,

Mikko

www.metamanager.fi

040-593 1732