Tiedonohjaussuunnitelmat (TOS), e-arkistonmuodostussuunnitelmat (eAMS) ja arkistonmuodostussuunnitelmat (AMS)

Tiedonohjaussuunnitelma, e-arkistonmuodostussuunnitelma, arkistonmuodostussuunnitelma, tiedonhallintasuunnitelma. Lyhenteinä TOS, eAMS, AMS, THS. Rakkaalla (?) lapsella on monta nimeä. Arkistolain 8 § edellyttää arkistonmuodostussuunnitelman (AMS) laatimista. AMSissa listataan organisaation tehtävät ja niiden yhteydessä laadittavat ja saapuvat asiakirjalliset tiedot sekä ko. tietojen käsittely- ja säilytyskäytännöt.

Tiedonohjaussuunnitelma (TOS) on yksinkertaistaen laajennettu arkistonmuodostussuunnitelma. TOS vastaa sähköisen tiedonhallinnan tarpeisiin ja on tärkeä apuväline sähköiseen arkistointiin siirryttäessä sekä dokumenttienhallinta-/asianhallintajärjestelmien asiakirjojen metatiedottamisessa.

AMS/TOS muodostaa tärkeän osan 1.1.2020 voimaan astuneen tiedonhallintalain edellyttämää tiedonhallintamallia eli tuttavallisemmin THM:aa. Tiedonhallintamallin laadinnassa AMSin/TOSsin tiedot ovat erittäin hyödyllisiä.

Palvelumme pohjautuvat laajaan työkokemukseen

Olemme olleet mukana yhteensä yli sadassa AMS/TOS -projektissa. Näin vahvan kokemuksen pohjalta uskallamme luvata teille tehokasta ja laadultaan kiitettävää palvelua. Referensseistä voidaan mainita esimerkiksi Cargotec Oy, Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi, Helsingin kaupunginorkesteri, Siuntion kunta ja Saamelaiskäräjät.

Voimme auttaa monipuolisesti projektin toteuttamisessa, käynnistämisessä ja loppuunsaattamisessa.

Tiivistäen: meiltä saa niin pienimuotoista konsultointia kuin avaimet käteen -periaatteella pitkäkestoista ja kattavaa palvelua. Ota halutessasi yhteyttä ja kysy lisää.